Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Pasztetowa Arka
Słonina po ukraińsku »
Metka smarowna

Składniki:-
mięso wieprzowe z
łopatki 2kg-
mięso wieprzowe z
golonek 1,5kg- podgardle wieprzowe 0,5kg-
pieprz biały 1g/kg-
papryka 1g/kg-
imbir 0,5g/kg- peklosól 18g/kg
Mięso zapeklować na sucho 48h w temp 6 stopni.Zemleć na sitlku 3mm. Dodać
przyprawy. Ja kutrowałem chwilę bez dodatku
wody. W warunkach domowych można zemleć na sitku 3mm drugi raz.Napełnić osłonki
białkowe. Osadzać ok 8-12h w temp. do 15 stopni.Wędzić
dymem o temp do 45 stopni 3-4h.wtorek, 22 lipca 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter