ßßß
Składniki:- mięso wieprzowe z łopatki 2kg- mięso wieprzowe z golonek 1,5kg- podgardle wieprzowe 0,5kg- pieprz biały 1g/kg- papryka 1g/kg- imbir 0,5g/kg- peklosól 18g/kgMięso zapeklować na sucho 48h w temp 6 stopni.Zemleć na sitlku 3mm. Dodać przyprawy. Ja kutrowałem chwilę bez dodatku wody. W warunkach domowych można zemleć na sitku 3mm drugi raz.Napełnić osłonki białkowe. Osadzać ok 8-12h w temp. do 15 stopni.Wędzić dymem o temp do 45 stopni 3-4h.wtorek, 22 lipca 2014, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter