Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Słonina paprykowana - wędzona
Mielonka drobiowa Arka »
Szynka rolowana

Składniki:-
mięso wieprzowe kl. I 4kg z
szynek-
mięso wieprzowe kl. III 1kg z
golonek-
pieprz biały 1g/kg- poklosól 18g/kg- osłonki barierowe.
Mięso sklasyfikować. Wykrawając
mięso z
szynek należy w miarę możliwości eliminować mięśnie i kawałki
mięsa o brawie kontrastowej, czyli bardzo ciemnej lub bardzo jasnej. Mi się nie do końca udało. Widać to na foto.
Mięso kl. I rozdrobnić na szarpaku. Następnie zapeklować na sucho 48h. Po peklowaniu
mięso kl. III rozdrobnić na sitku 2-3mm. Jeśli jest możliwość kutrować lub rozdrobnić za pomocą malaksera z dodatkiem zimnej
wody ok. 5-8% oraz przypraw.Wymieszać dokładnie oba rodzaje
mięsa. Napełnić ściśle osłonki. Zawiązać końce przędzą. Parzyć ok. 1,5h w temp.
wody ok. 75 stopni. Studzić w zimnej wodzie i następnie przenieść do lodówki.Smacznegoniedziela, 06 kwietnia 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter