ßßß Cookit - przepis na Metka z prażoną cebulą, podwędzana

Metka z prażoną cebulą, podwędzana

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Jabłecznik inaczej - przepis ...
Budujemy własną wędzarnię - ... »
Metka z prażoną cebulą, podwędzana
- mięso wieprzowe (ja zrobiłem ze ścinek kl. III z rozbioru polędwic, łopatki i karkówki)
- papryka sodka 20g/kg
- papryka ostra 1-2g/kg
- cebula prażona kto ile lubi ja dałem dość dużo
- pieprz biały 1g/kg
- peklosól 18g/kg
- osłonki lub białkowe 40mm
Mięsko za (ścinki kl. III) zapeklować 24-48h w lodówce. Następnie mięso zemleć na sitku jak najdrobniejszym 3mm.
Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
Napełnić ściśle osłonki, dzieląc na odcinki 15-20cm.
Powiesić na kilka godzin lub do dnia następnego, celem osadzenia i osuszenia.
Wędzić dymem o temp. do 30 stopni ok. 2-3h.
Gotowe. Smacznego
wtorek, 05 listopada 2013, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2013/11/Metka-z-prazona-cebula-podwedzana.html