Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Jabłecznik inaczej - przepis ...Budujemy własną wędzarnię - ... »
Metka z prażoną
cebulą, podwędzana

-
mięso wieprzowe (ja zrobiłem ze ścinek kl. III z rozbioru
polędwic,
łopatki i
karkówki)-
papryka sodka 20g/kg-
papryka ostra 1-2g/kg-
cebula prażona kto ile lubi ja dałem dość dużo-
pieprz biały 1g/kg- peklosól 18g/kg- osłonki lub
białkowe 40mm
Mięsko za (ścinki kl. III) zapeklować 24-48h w lodówce. Następnie
mięso zemleć na sitku jak najdrobniejszym 3mm.Dodać wszystkie
przyprawy i wymieszać.Napełnić ściśle osłonki, dzieląc na odcinki 15-20cm.Powiesić na kilka godzin lub do dnia następnego, celem osadzenia i osuszenia.Wędzić
dymem o temp. do 30 stopni ok. 2-3h.Gotowe. Smacznegowtorek, 05 listopada 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter