ßßß Cookit - przepis na Kiełbaski serdelkowe wieprzowo-wołowe

Kiełbaski serdelkowe wieprzowo-wołowe

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Klub baniowicza
Boczek z dzika peklowany na mokro »
Składniki i surowce:
- mięso wieprzowe II 3kg
- boczek 2kg
- mięso wołowe II 3kg
- peklosól 17g/kg
- jelita kal. 28mm
- zestaw przypraw do kiełbasy szynkowej 7g/kg
- mleko w proszku
- woda zimna lub lód
Wszystkie mięsa pokroić w kostkę i zapeklować 48h.
Zmielić na siatce 3mm.
Następnie za pomocą blendera zmiksować mięso lub użyć kutra dodając 15% zimnej wody i ok 20g mleka w proszku na kg masy.
Otrzymane masy mięsne połączyć mieszając dodać przyprawę i starannie wymieszać.
Napełnić jelita i osadzać ok 2h.
Wędzić ciepłym dymem do uzyskania jasnobrązowego koloru.
Parzyć przez ok 30min do uzyskania wewnątrz temp ok. 70 stopni w wodzie o temp 75stopni.
Studzić.
Zajadać
Smacznego
środa, 03 marca 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/03/Serdelki.html