Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Klub baniowicza
Boczek z dzika peklowany na mokro »

Składniki i surowce:-
mięso wieprzowe II 3kg-
boczek 2kg-
mięso wołowe II 3kg- peklosól 17g/kg- jelita kal. 28mm- zestaw przypraw do
kiełbasy szynkowej 7g/kg-
mleko w proszku-
woda zimna lub
lódWszystkie
mięsa pokroić w kostkę i zapeklować 48h.

Zmielić na siatce 3mm.


Następnie za pomocą blendera zmiksować
mięso lub użyć kutra dodając 15% zimnej
wody i ok 20g
mleka w proszku na kg masy.

Otrzymane masy
mięsne połączyć mieszając dodać
przyprawę i starannie wymieszać.

Napełnić jelita i osadzać ok 2h.

Wędzić ciepłym
dymem do uzyskania jasnobrązowego koloru.Parzyć przez ok 30min do uzyskania wewnątrz temp ok. 70 stopni w wodzie o temp 75stopni.Studzić.Zajadać

Smacznegośroda, 03 marca 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter