ßßß Cookit - przepis na Kiełbasa wiejska z dzika

Kiełbasa wiejska z dzika

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Boczek i żeberka z dzika wędzone
Kabanosy z dzika »
Kiełbasa wiejska z dzika
Składniki:
- I z dzika - 1kg,
- II z dzika - 4kg
- III z dzika - 1,2kg
- boczek wieprzowy 1,2kg
- peklosól 18g/kg
Przyprawy (zestaw gotowy do kiełbasy wiejskiej + czosnek niedźwiedzi)
Mięsa peklujemy peklosolą na sucho 24h.
Następnie mielimy: I-12mm, II-i boczek wieprzowy - 8mm, III-3mm,
Wszystkie mięsa mieszamy, dodajemy przyprawy 5g/kg + czosnek niedźwiedzi 1g/kg
Napełniamy jelita kal 28mm. Osadzamy ok. 2h.
Wędzimy 3 dni w temp do 40 stopnipo ok. 6h dziennie. Trzeciego dnia pod koniec wędzenia podnoosimy temp do 60 stopnii wędzimy przez 1,5h.
Smacznego
piątek, 11 grudnia 2009, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2009/12/Kielbasa-wiejska-z-dzika.html