Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Boczek i
żeberka z dzika wędzone
Kabanosy z dzika »
Kiełbasa wiejska z dzika
Składniki:- I z dzika - 1kg,- II z dzika - 4kg- III z dzika - 1,2kg-
boczek wieprzowy 1,2kg- peklosól 18g/kg
Przyprawy (zestaw gotowy do
kiełbasy wiejskiej +
czosnek niedźwiedzi)
Mięsa peklujemy peklosolą na sucho 24h.Następnie mielimy: I-12mm, II-i
boczek wieprzowy - 8mm, III-3mm,Wszystkie
mięsa mieszamy, dodajemy
przyprawy 5g/kg +
czosnek niedźwiedzi 1g/kgNapełniamy jelita kal 28mm. Osadzamy ok. 2h.
Wędzimy 3 dni w temp do 40 stopnipo ok. 6h dziennie. Trzeciego dnia pod koniec wędzenia podnoosimy temp do 60 stopnii wędzimy przez 1,5h.
Smacznegopiątek, 11 grudnia 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter