Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Ciasto ...Tort Klaun »Ciasto parzone z jakiego wykonujemy ptysie na ten urok że można go przygotowywać zarówno na słodko jak i na słono.Ja po przeglądzie lodówki postanowiłam przygotować mini ptysie ( bez nadziewania) z
szynką,
serem i
papryką.A oto efekt :

Składniki:1 szkl
wody1 szkl
mąki pszennej12,5 dkg
masła4
jajka1 szczypta
soli10 dkg
szynki ( drobno posiekanej)1/2
papryki5 dkg
sera żółtegoWykonanie:
Wodę,
masło i
sól zagotowujemy.Zdejmujemy z ognia i dosypujemy
mąkę,dobrze mieszamy.Wstawiamy ciasto na mały ogień i gotujemy jeszcze około 4 min, ( cały czas mieszając)Odstawiamy ciasto do wystudzenia.Gdy jest już wystudzone dodajemy po 1
jajku i bardzo dokładnie mieszamy,miksujemy.
Paprykę kroimy bardzo drobniutko a
ser ścieramy na tarce i grubych oczkach.Pokrojone:
szynkę,
paprykę i
ser dodajemy do ciasta,dokładnie mieszamy.Gotowe ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego ( końcówka z dużym otworem)Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy ptysie wielkości
orzecha włoskiego.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 min.Podajemy na ciepło lub zimno.

piątek, 23 stycznia 2015, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter