Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Tort z ...Surówka z ... »Interesujące i zachęcające połączenie sernika i
śliwek-wychodzi naprawdę pysznie.

Ciasto kruche:1
jajo1,5 szkl
mąki pszennej0,5 kostki
masła0,5 szkl
cukru pudru1
cukier waniliowyMasa serowa:40 dkg
sera na serniki ( w wiadereczku)200 ml
śmietany3 łyżki
mąki ziemniaczanej2
jajka0,5 szkl
cukru pudru1
cukier waniliowyDodatkowo:50 dkg
śliwek ( umyte i wypestkowane)Wykonanie:;Przygotowujemy ciasto kruche:
mąkę i
cukier puder przesiewamy na stolnicę,dodajemy
cukier waniliowy,
masło i za pomocą noża dokładnie wszystko ze sobą siekamy.Następnie dodajemy
jajo i zagniatamy ciasto.Gotowe ciasto owijamy folią do żywności i odkładamy na 1 godz. do lodówki.Po schłodzeniu ciasto wyjmujemy z lodówki,rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty.Ciasto podpiekamy 15 min w 180°C.Przygotowujemy masę
serową:Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misie i dokładnie miksujemy ze sobą ( aż składniki się połączą)Tak przygotowaną masę
serową wylewamy na podpieczony spód z ciasta kruchego.na wierzch układamy pokrojone
śliwki.Pieczemy w 180°C przez 35-40 min.Po upieczeniu odstawiamy tartę do całkowitego wystudzenia.

Inspiracja blog: "Domowe frykasy" z małymi moimi zmianamiczwartek, 18 września 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter