ßßß Cookit - przepis na " Smażona pierś z kaczki "

" Smażona pierś z kaczki "

nazwa

Wykonanie

Czym dziś w kuchni pachnie
Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]
Blog > Komentarze do wpisu
« Sos musztardowy
Tarsta serowo-makowa ... »
Soczysta,rozpływająca się w ustach porcja smacznego mięska idealnie komponująca się z sosem musztardowym.
Przygotowanie jej zajmuje jedynie chwilkę.Polecam.
Składniki:
2 piersi z kaczki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz
sos musztardowy
Wykonanie:
Piersi dokładnie myjemy pod zimną,bieżącą wodą a następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.
Ostrym nożem nacinamy stronę ze skórą w większą kratkę,tak przygotowaną pierś nacieramy solą i pieprzem.
Patelnię nacieramy oliwą i dobrze rozgrzewamy.
Na dobrze rozgrzaną patelnię kładziemy piersi ( stroną ze skórą do dołu)
Od momentu gdy skóra zacznie puszczać tłuszcz pieczemy po 6 minut z każdej strony ( nie należy piec dłużej ponieważ mięso stanie się twarde i gumowate)
Tak przygotowane mięsko odkładamy na deskę do krojenia i odczekujemy około 2 min. ( nie powinno się go kroić wcześniej ponieważ wypłyną całe soki i mięso będzie suche)
Po upływie 2 min kroimy mięsko w grubsze plastry .
Podajemy z sosem np.musztardowym i dowolnymi dodatkami.
Smacznego :)
czwartek, 13 marca 2014, kozakowna
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
" Creme brulee ...
" Szyszki z ...
" Sos ...
" Ciasteczka ...
" Torty "
" Torty "
" Kotlety ...
Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://pysiulek.blox.pl/2014/03/Smazona-piers-z-kaczki.html