Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Sos musztardowyTarsta serowo-makowa ... »Soczysta,rozpływająca się w ustach porcja smacznego
mięska idealnie komponująca się z
sosem musztardowym.Przygotowanie jej zajmuje jedynie chwilkę.Polecam.

Składniki:2 piersi z
kaczki1 łyżka
oliwy z oliweksól i
pieprzsos musztardowyWykonanie:Piersi dokładnie myjemy pod zimną,bieżącą
wodą a następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.
Ostrym nożem nacinamy stronę ze skórą w większą kratkę,tak przygotowaną pierś nacieramy
solą i
pieprzem.Patelnię nacieramy
oliwą i dobrze rozgrzewamy.Na dobrze rozgrzaną patelnię kładziemy piersi ( stroną ze skórą do dołu)Od momentu gdy skóra zacznie puszczać tłuszcz pieczemy po 6 minut z każdej strony ( nie należy piec dłużej ponieważ
mięso stanie się twarde i gumowate)Tak przygotowane
mięsko odkładamy na deskę do krojenia i odczekujemy około 2 min. ( nie powinno się go kroić wcześniej ponieważ wypłyną całe
soki i
mięso będzie suche)Po upływie 2 min kroimy
mięsko w grubsze plastry .Podajemy z sosem np.
musztardowym i dowolnymi dodatkami.Smacznego :)czwartek, 13 marca 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter