ßßß
Składniki:2 piersi z kaczki1 łyżka oliwy z oliweksól i pieprzsos musztardowyWykonanie:Piersi dokładnie myjemy pod zimną,bieżącą wodą a następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego.Ostrym nożem nacinamy stronę ze skórą w większą kratkę,tak przygotowaną pierś nacieramy solą i pieprzem.Patelnię nacieramy oliwą i dobrze rozgrzewamy.Na dobrze rozgrzaną patelnię kładziemy piersi ( stroną ze skórą do dołu)Od momentu gdy skóra zacznie puszczać tłuszcz pieczemy po 6 minut z każdej strony ( nie należy piec dłużej ponieważ mięso stanie się twarde i gumowate)Tak przygotowane mięsko odkładamy na deskę do krojenia i odczekujemy około 2 min. ( nie powinno się go kroić wcześniej ponieważ wypłyną całe soki i mięso będzie suche)Po upływie 2 min kroimy mięsko w grubsze plastry .Podajemy z sosem np.musztardowym i dowolnymi dodatkami.Smacznego :)czwartek, 13 marca 2014, kozakownapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..." Ciasteczka ..." Torty "" Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blogzamów newsletter