Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Szybkie mini pączusie ...Pyszny
chleb na ... »

Składniki:1 płat
surowego boczku ( 1-1,5 kg)4-5 ząbków
czosnku2 szczypty
pieprzu1 łyżeczka
soli1/2 łyżeczki
papryki mielonej1 łyżeczka
przyprawy delikat1 łyżka
olejuWykonanie:
Boczek rozcinamy
ostrym nożem na większy płat.
Czosnek obieramy i zgniatamy za pomocą praski do
czosnku.Płat
boczku nacieramy
solą i zgniecionym
czosnkiem.Następnie posypujemy reszką przypraw.Tak przyprawiony
boczek zwijamy w roladę ( mi nie wyszła ładna ponieważ miałam mały płat
boczku)Roladę
boczkową obwiązujemy nitką spożywczą a następnie folią do żywności.Odkładamy w chłodne miejsce (np.do lodówki) na 48 godzin.Po upływie tego czasu odwijamy
boczek z folii,smarujemy
olejem i układamy w naczyniu żaroodpornym z przykrywką.Pieczemy przykryty w 180°C przez 2 godz.Smacznego :)

środa, 05 lutego 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter