Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Strucla makowaZupa obfitości »
Biszkopt Królowej Wiktoii jest idealny jako baza do
tortów i wszelakich innych dekoracyjnych ciast.Delikatny a jednocześnie wilgotny wspaniale komponuje się z różnymi kremami i
owocami.Jeden z najlepszych i niezawodnych
biszkoptów jakie piekłam.Mój
biszkopt był bazą do zaprezentowanego niedawno
tortu dla małej księżniczki :)

Składniki (na formę o średnicy 22cm):20 dkg
cukru4
jajka20 dkg
mąki pszennej2 łyżki
mleka20 dkg miękkiego
masła2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soliWykonanie:
Masło utrzeć z
cukrem( za pomocą miksera) na puszystą masę.Dodajemy po jednym
jajku i ciągle ucieramy aż powstanie gładka masa.
Mąkę i
proszek do pieczenia przesiewamy a następnie łączymy z pozostałymi składnikami ( również z
mlekiem)Gotowe ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia,wyrównujemy wierzch i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190°C do "efektu suchego patyczka" ( wbijamy np.wykałaczkę w ciasto, po wyjęciu jest sucha,nie obrana
ciastem)Upieczony
biszkopt studzimy na kratce.RADA: Wszystkie składniki powinny
mieć jednakową temperaturę dlatego warto wcześniej wyjąć np.
jajka z lodówki,jeżeli damy zimne
jajka lub
mleko do utartego
masła masa może się zważyć.środa, 11 grudnia 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter