Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« JabłecznikWarkocz
drożdżowy z ... »"
Konfitura żurawinowa "Co roku robię zapas takiej
konfitury którą później można podawać z
serami,do
pieczonego mięsa lub w okresie przeziębień jako dodatek do
herbaty.

Składniki:1 kg
żurawiny2,5 szkl
cukru0,5 szkl
wodysok z połowy
cytrynyWykonanie:
Wodę zagotowujemy z
cukrem a następnie dodajemy do niej
żurawinę wypłukaną w zimnej wodzie i delikatnie zmiażdżoną np.tłuczkiem do
ziemniaków.Gotujemy na wolnym ogniu mieszając co jakiś czas.Gotujemy do czasu odparowania
wody i uzyskania dość gęstej
konfitury.Na końcu dodajemy
sok z cytryny i dokładnie mieszamy.Gotową
konfiturę przekładamy gorącą do słoików,zakręcamy i układamy do góry dnem do czasu wystudzenia.środa, 20 listopada 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter