Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Gofry mojej Mamy
Sałatka z
kapusty ... »
Galaretka,cóż wielkiego,niby nic ale forma podania zmienia wiele ,zgodzicie się?Moje dzieci poprosiły dziś o
galaretkę,a więc mama się postarała i podała w troszkę inny sposób.Co sądzicie o takim podaniu?
Składniki na 6 babeczek :15 dkg
czekolady ( u mnie
mleczna)1
galaretka2 szkl
wodybita śmietana ( u mnie z dodatkiem
truskawek)foremki silikonowe do mufinekWykonanie:
Galaretkę rozrobić według przepisu na opakowaniu.Odstawić do zastygnięcia.
Czekoladę roztopić w kąpieli
wodnej.Za pomocą pędzelka wysmarować roztopioną
czekoladą wnętrza foremek,odstawić do lodówki do zastygnięcia.Gdy
czekolada w foremkach zastygnie rozprowadzić jeszcze jedną warstwę
czekolady i odstawić do zastygnięcia.Gdy
czekolada dobrze zastygnie delikatnie odchylamy brzeki foremek ( do okoła ) a następnie delikatnie oddzelamy foremkę od naszej babeczki czekoladowej.Zastygniętą
galaretkę kroimy w kostkę i wypełniamy nią babeczki.Ozdabiamy
bitą śmietaną lub
owocami.
wtorek, 22 października 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter