ßßß
Cookit - przepis na Serduszka z migdałami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Serduszka z migdałami
Składniki
Mąka
Migdały
Cukier
Sól
Cukier waniliowy
Wanilia
Likier migdałowy
Likier amaretto
Masło
Jajko
Płatki migdałowe
Konfitura
Maliny
Wykonanie
SKŁADNIKI20 dag
mąki
10 dag mielonych
migdałów
5 łyżek
cukru
, szczypta
soli
1 torebka
cukru waniliowego
1 laska
wanili
1 łyzka
likieru migdałowego
(np
amaretto
)12 dag
masła
1
jajko
10 dag
płatków migdałowych
15-20
konfitur
np. z
malin
1-2 łyzki
cukru
WYKONANIE
Mąkę
przesiać do miski, dodać
migdały
.
cukier
,
sól
, wiórki
masła
,
likier
oraz
cukier waniliowy
i miąższ
wanili
. Zmiksować na gładką masę, a następnie krótko wyrobić. Owinąć w folię włożyć do lodówki na 30 min.
Płatki migdałowe
uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Schłodzone ciasto przełożyć na opruszoną
mąką
stolnicę i cienko rozwałkować. Wycinać serduszka różnej wielkości, piec na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec od 10-12 min. w 180 C. Gotowe
ciasteczka
posmarować
konfiturą
. Posypać
płatkami
migdałowymi i delikatnie opruszyć
cukrem pudrem
.SMACZNEGO
Źródło:
http://pozytywniesmakuj.blox.pl/2013/12/Serduszka-z-migdalami-1.html
Przepisy powiązane
Tartaletki ze sliwkami i migdałami
Tartaletki ze sliwkami i migdałami
Tartaletki ze sliwkami i migdałami
Tartaletki ze sliwkami i migdałami
Tartaletki ze sliwkami i migdałami
Składniki powiązane (0)