Wykonanie
Czas na następne
ciasteczka
SKŁADNIKIMasa kokosowa:20 dag
wiórków kokosowych20 dag
masła20 dag
cukru pudruCiasto:20 dag
mąki14 dag
masła6 łyżek
cukru pudru2
żółtka1/2 łyżki
kakao w proszkuszczypta skórki otartej z
cytrynyKrem:5 łyżek
cukru10 dag
kremu czekoladowego typu nutella lub
krówkowegoWYKONANIEPrzygotować nasę
krówkową: wiórki utrzeć z miękkim
masłem, stopniowo dosypywać
cukier. Stolnicę lekko opruszyć
cukrem pudrem, wyłożyć masę i lekko rozwałkować. Formą wykrawać kwiatuszki, w środku każdego wyciąć kieliszkiem niewielki otwór, wstawić do lodówki , aby masa dobrze stężała.
Mąkę przesiać , posiekać z
masłem, dodać
cukier puder ,
żółtka ,
kakao,
skórkę z cytryny . Szybko zagnieść . Owinąć folią i włożyć do lodówki na ok. 30 min. Wyjąć rozwałkować i wykrawać kwiatuszki nieco większe od masy kokosowej. Przełożyć na blachę i piec ok 15 min w 180 C.Zupełnie zimne
ciastka cienko posmarować kremem karmelowym, przykryć kwiatuszkiem
kokosowym, lekko docisnąć.Pozostały
cukier wsypać na patelnię, mieszać ,aż powstanie złocisty karmel. Lekko przestudzic , napełnić środki kwiatków.SMACZNEGO