Wykonanie
            Spód:1 kostka 
masła,2 szklanki 
mąki pszennej,1/2 szklanki 
kaszy mannej,4 
żółtka,szczypta 
soli,1 1/2 łyżeczki 
proszku do pieczeniaPiana:4 
białka,1 szklanka 
cukru pudru,1 opakowanie budyniu 
waniliowego,1/2 szklanki 
olejuJabłka:ja użyłam musu z 
jabłek słoik 1l ale można obrać i uprażyć ok. 7 
jabłek.W obu prxypadksvh dodać 3 łyżki 
cukru kryształu i 2 
kisiele cytrynowe.Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki.Forma ok. 26 cm,spód wyłożony pergaminem boki wysmarowane 
masłem.Po 30 minutach 
ciastem wyłożyć spód blachy i piec 20 minut w 190 stopniach.Pianę z 
białek ubijamy na sztywno,następnie dodajemy po łyżce 
cukru pudru ciągle miksując.Czas dodać proszek budyniowy i porządnie mieszamy przez 2 minuty.Ciurkiem wlać 
olej nadal miksując do uzyskania jednolitej masy.Studzimy spód,wykładamy 
jabłka a na wierzch masę z 
białek.
Białka warto posypać 
kokosem.Pieczemy w 190 stopniach przez 20 minut.