ßßß Cookit - przepis na Ostatnie wpisy

Ostatnie wpisy

nazwa

Wykonanie

Najlepszy jest na gorąco :)
Potrzebujesz:
- 115g masła
- 115g gorzkiej czekolady
- 115g cukru
- 4 jajka
- 50g mąki tortowej
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Masło pokrój na kawałki a czekoladę połam. Umieść masło i czekoladę w rondelku i podgrzewaj na małym ogniu mieszając. Nie dopuść do zawrzenia oraz rozpuść całość tak, aby powstała jednolita masa. Zdejmij rondelek z ognia i przestudź.
Jajka rozbij do miseczki, nie odzielając białek od żółtek. Dodaj cukier i przez ok. 10 minut ubijaj. Przestudzoną masę czekoladową wlej do jajek i krótko wymiejszaj trzepaczką. Stopniowo dodawaj mąkę mieszająć.
Nieduże żaroodporne miseczki napełnij masą nieco poniżej brzegów. Wstaw na środkowy poziom piekarnika i piecz przez 15/20 minut. Deser będzie gotowy, gdy podczas potrząsania miseczką poruszać będzie się tylko środek warstwy. Serwować w miseczkach w których był zapiekany i zapiec tuż przed podaniem :)
Smaczego!
Ja niestety nie miałam miseczek żaroodpornych więc użyłam formy do babki :)
Źródło:http://lifeinkitchen.blox.pl/2014/06/Sos-czekoladowy-z-pieca.html