ßßß
... czyż te serniczki nie wyglądają zachęcająco?Składniki:1 opakowanie serka homogenizowanego 0% (140 g x1)2 opakowania serków waniliowych o obniżonej zawartości tłuszczu (165 g x 2)2 galaretki (u mnie wiśniowa i truskawkowa) + 0,5 l gorącej wody1 połówka brzoskwini z lekkiego syropu lub 1-2 świeże brzoskwinie1 galaretka cytrynowa + 0,5 l gorącej wodyPrzygotowanie:Serki powinny być wcześniej wyciągnięte z lodówki.W 0,5 l wody rozpuszczamy dokładnie dwie galaretki - proponuję smak wiśniowy i truskawkowy. Gdy galaretki zaczną tężeć dodajemy powoli nasze serki homogenizowane i wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą serową masę. Brzoskwinię kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do naszej serowej masy, mieszamy wszystko razem. Masę serową przekładamy do przygotowanych szklaneczek, odstawiamy do ostygnięcia następnie wkładamy do lodówki do stężenia. W międzyczasie przygotowujemy cytrynową galaretką. Gdy nasze serniczki zaczną tężeć wyciągamy je i na wierzch nalewamy cytrynową galaretkę. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia całego deseru.Deser podajemy z ulubionym przybraniem, np. plastrem cytryny lub innymi dodatkami.Smacznego