Wykonanie
Czas na sałatki, na kolor, witaminy i radość... Z czym kojarzy Wam się wiosna. Mi z piękną
zielenią trawy, po której biega moja ukochana pociecha, listków na drzewach, które podziwia, słoneczka, które grzeje jej buzię... A więc radość mojego dziecka i żywe kolory, tym dla mnie jest wiosna. A w kuchni? Tam podobnie. Z tym, że oczywiście po niczym nie biegamy ;) Na naszych talerzach jest zieleń, żółć,
pomarańcz i wiele radosnych, smacznych witaminek w owocowej postaci. Dziś zapraszam Was na wiosenne śniadanie, czyli na zdrową i lekko chrupką
sałatkę owocową.

... czyż nie wygląda słonecznie?Składniki:1 1/2 średniej
pomarańczy (najlepiej słodkiej)1 mały
banan1
kiwi1/2 szklanki
jogurtu naturalnego1/4
brzoskwini z puszki w lekkim
syropie1/3 szklanki
płatków kukurydzianychopcjonalnie 1 łyżeczka
miodu do smakuPrzygotowanie:
Płatki kukurydziane rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Jedną
pomarańczę obieramy i kroimy na cienkie plastry, usuwając ewentualne pestki. Z 1/2
pomarańczy wyciskamy sok. Dodajemy go do
jogurtu naturalnego wraz z
brzoskwinią i za pomocą blendera miksujemy na jednolitą konsystencję sosu. Jeśli nasz
sos jogurtowo-
owocowy nie jest dostatecznie słodki dodajmy
miód do smaku. Pozostałe
owoce również obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Układamy w wybranym naczyniu. Posypujemy całość rozdrobnionymi
płatkami kukurydzianymi i polewamy przygotowanym
sosem jogurtowo-
owocowym.
Sałatka cieszy smakiem i kolorem ...Smacznego