ßßß
Ciasto "nadruszone" byście mogli zobaczyć jakie jest puszyste w środku.Składniki:3 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mleka1 łyżeczka proszku do pieczenia1 jajko3 łyżki cukru brązowego2 łyżka budyniu czekoladowegokilka rodzynekPrzygotowanie:Przygotowanie jest bardzo proste. Wszystkie składniki łączymy w misce np. mieszając łyżką. Na koniec dodajemy kilka rodzynek. Przelewamy do salaterki (ewentualnie wysokiego kubka). Wkładamy do mikrofali na około 3 minuty. Moje ciasto zawsze wychodzi miękkie, lekko wilgotne. Czasem jednak słyszałam od koleżanek, że ich "wypieki" są suche. No cóż, to kwestia chyba mikrofali. Ale i na to jest sposób. Wystarczy nasączyć ciastko np. paroma łyżeczkami smakowej herbaty.Smacznego