ßßß
Składniki:2 piersi z kurczaka1 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki1 1/2 łyżeczki bazylii3 łyżki startego żółtego serca (np. morski)sok z 1/2 cytrynyfolia do pieczeniaPrzygotowanie:Przygotowane kawałki z piersi kurczaka nacieramy delikatnie słodką papryką i bazylią. Wkładamy do folii do pieczenia ułożonej na blasze z piekarnika. Skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny. Uwaga zamkniętą folię należy poprzebijać w kilku miejscach np. wykałaczką. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu jeszcze ciepłe kawałki mięsa posypujemy startym żółtym serem (np. morskim). W wersji dietetycznej nie dodajemy sera. Całość podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie wersja nie dietetyczne z domowymi frytkami.Smacznego