Wykonanie
Jak wiosna to wiadomo, że też i
rabarbar a jak
rabarbar to w cieście u mnie muffiny
razowe. Lubię je poniważ są łatwe i szybkie, pół godzinki i deser gotowy. Przepis pochodzi z tej strony.Składniki250 g
mąki pszennej razowej (typ 2000)130 g
cukru trzcinowego2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody150 ml
mleka1
jajko90 ml
oleju100 g
rabarbaru (u mnie więcej)2 łyżeczki świeżego utartego
imbiruWykonanie
Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy na pół cenymetrowe kawałki. Składniki suche łączymy w jednej misce a mokre w drugiej po czym zawartość obu misek mieszamy ze sobą. Dodajemy wcześniej przygotowany
rabarbar. Rozkładamy do muffinkowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy około 20 minut do suchego patyczka.