Wykonanie
Ostatnio się u mnie w kuchni trochę wegańsko zrobiło.. a to wszystko za sprawą Darii, która tak bardzo zachwalała blog Jadłonomia . Najpierw zrobiłam hummus, później przyszła
pora na brownie i dosłownie przepadłam. MUSICIE je zrobić!

InspiracjaSKŁADNIKI (forma 20x12 cm):1 i 1/2 szklanki ugotowanej
ciecierzycy1/2 szklanki
masła orzechowego1/4 tabliczki
gorzkiej czekolady4 łyżki
syropu z agawy3 łyżki
mąki kokosowej2 łyżki
kakao1/4 łyżeczki
sody1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 szklanki
wody - opcjonalnie (u mnie masa była zbyt gęsta i blender nie dałby rady, dlatego radzę dodać
wody na samym końcu)skórka z otartej
pomarańczy - opcjonalnieWYKONANIE:Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i pieczemy ok. 35 minut w 175 stopniach. Ciasto należy zupełnie wystudzić - dodam od siebie, że najlepiej smakuje po spędzeniu w lodówce około 2-3 godzin :)*Zamiast polewy posiekałam
gorzką czekoladę i oprószyłam nią wierzch ciasta przed pieczeniem.