ßßß
Składniki / Ingredients:makaron spaghetti / pasta spaghetti500 g mięsa mielonego / 500 g minced meat50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesanszczypta soli / pinch of salt2 łyżeczki czosnku / 2 teaspoons garlic2 łyżeczki kurkumy / 2 teaspoons turmeric1 łyżeczka bazylii / 1 teaspoon basil1 łyżeczka oregano / 1 teaspoon oreganoSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 30 min, smażenie: ok. 25 min, ilość porcji: 6Makaron gotujemy al dente. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Potem dodajemy przyprawy, sos i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez 20 minut na wolnym ogniu. Ser ścieramy na tarce. Na talerzu układamy makaron, mięso i posypujemy startym serem, gotowe :)!*****We cook pasta al dente. We fry the minced meat in olive oil to hot pan. We add pinch of salt and we mix. Then, we add spices, sauce and we mix everything thoroughly. We cook for 20 minutes over low heat. We grate the cheese. Arrange on a plate pasta, meat and sprinkle with grated cheese, done :)! .