Wykonanie

Składniki / Ingredients:
makaron spaghetti / pasta spaghetti500 g
mięsa mielonego / 500 g minced meat50 g startego
parmezanu / 50 g grated
parmesanszczypta
soli / pinch of salt2 łyżeczki
czosnku / 2 teaspoons garlic2 łyżeczki
kurkumy / 2 teaspoons turmeric1 łyżeczka
bazylii / 1 teaspoon basil1 łyżeczka
oregano / 1 teaspoon
oreganoSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 30 min, smażenie: ok. 25 min, ilość porcji: 6
Makaron gotujemy al dente.
Mięso mielone smażymy na
oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy szczyptę
soli i mieszamy.
Potem dodajemy
przyprawy, sos i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez 20 minut na wolnym ogniu.
Ser ścieramy na tarce. Na talerzu układamy
makaron,
mięso i posypujemy
startym serem, gotowe :)!*****We cook pasta al dente. We fry the minced meat in
olive oil to hot pan. We add pinch of salt and we mix. Then, we add spices, sauce and we mix everything thoroughly. We cook for 20 minutes over low heat. We grate the cheese. Arrange on a
plate pasta, meat and sprinkle with grated cheese, done :)! .