Składniki na 12 sztuk1,5 szklanki maki pszennej3 łyżki cukru1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia0,5 szklanki mleka3 duże łyżki masy krówkowej6 krówek100 ml olejuPolewa:3 łyżki masy krówkowej2 łyżki masłaSposób przygotowania:Mleko oraz masę krówkową podgrzać do rozpuszczenia masy aczkolwiek mogą pozostać drobne grudki.Przygotowane mleko krówkowe schłodzić.Mąkę przesiać, dodać cukier oraz proszek do pieczenia-wymieszać.Jajko roztrzepać, dodać olej oraz słodkie krówkowe mleko, następnie połączyć z suchymi składnikami.Krówki przekroić na pół, ciastem wypełnić foremki do muffinek. Połówki cukierków zagłębić w ciasto, lekko dociskając cukierka.Piec w temperaturze 190 ° C przez 20 minut. Schłodzić.Polewa:Miękkie masło oraz masę krówkową utrzeć na gładka masę, polać muffiny.Dowolnie udekorować.