ßßß Cookit - przepis na MUFFINY Z MASA KROWKOWA

MUFFINY Z MASA KROWKOWA

nazwa

Wykonanie

Składniki na 12 sztuk
1,5 szklanki maki pszennej
3 łyżki cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki mleka
3 duże łyżki masy krówkowej
6 krówek
100 ml oleju
Polewa:
3 łyżki masy krówkowej
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Mleko oraz masę krówkową podgrzać do rozpuszczenia masy aczkolwiek mogą pozostać drobne grudki.
Przygotowane mleko krówkowe schłodzić.
Mąkę przesiać, dodać cukier oraz proszek do pieczenia-wymieszać.
Jajko roztrzepać, dodać olej oraz słodkie krówkowe mleko, następnie połączyć z suchymi składnikami.
Krówki przekroić na pół, ciastem wypełnić foremki do muffinek. Połówki cukierków zagłębić w ciasto, lekko dociskając cukierka.
Piec w temperaturze 190 ° C przez 20 minut. Schłodzić.
Polewa:
Miękkie masło oraz masę krówkową utrzeć na gładka masę, polać muffiny.
Dowolnie udekorować.
Źródło:http://kuchnianadziewiatympietrze.blogspot.com/2014/04/muffiny-z-masa-krowkowa.html