Wykonanie

Znowu mamy dla Was coś, co możecie wykorzystać na kolejną imprezę. I nie tylko... :)Roladki są przepyszne i w błyskawicznym tempie znikają z talerza. W smaku bardzo przypominają pizzę, tylko w wersji "mini". Jeśli chodzi o nadzienie, podstawą jest
keczup,
żółty ser i
szynka. My dodałyśmy do tego
czarne oliwki i
suszone pomidory w
oleju, ale myślę, że możecie poeksperymentować i wrzucić tam wszystko na co macie ochotę :)Skład ciasta:250g
mąki pszennej3 duże łyżki
śmietany (12% lub 18%)1 opakowanie
drożdży instant1 łyżka
cukru130g
masła
Przygotowanie:Na stolnicę wysypujemy
mąkę,
drożdże i
cukier i mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy
masło i
śmietanę i wszystko razem ugniatamy na gładkie ciasto. Ciasto staramy się rozwałkować mniej więcej na kształt prostokąta. Następnie smarujemy całość
keczupem, posypujemy
startym serem i dodajemy resztę składników. Zwijamy w ciasny rulon i dokładnie zlepiamy końce, aby się nie rozwaliło. Roladę kroimy na grubsze plastry i pieczemy w 190 stopniach ok 15-20 minut.


Smacznego :)