Tym razem coś mniej słodkiego.. Sernik na bazie budyniów :)Ciasto :- 1 kostka masła/margaryny- 1/2 szklanki cukru- 5 żółtek- 3 szklanki mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczeniadodatkowo :- 1 puszka brzoskwiń- polewa czekoladowaWszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną rozłożyć na dnie blaszki a drugą włożyć do zamrażalnika na ok.30min. Gdy rozłożymy ciasto wykładamy brzoskwinie. Następnie przygotowujemy masę.Masa :- 5 białek- 1 szklanka cukru- 2 budynie śmietankowe- 500 ml śmietany 18%- odrobina soku z cytrynyBiałka ubijamy na sztywno, potem dodajemy sypkie budynie,śmietanę,cukier i sok. Mieszamy i wylewamy na brzoskwinie. Resztę ciasta wyciągamy z zamrażalnika i tarkujemy na masę. Pieczemy 35-40min w 180 stopniach. SMACZNEGO !