Tym razem wypasiona wersja sernika na zimno !Spód:-130 g bez- 3 tabliczki białej czekolady ( może też być mleczna,deserowa itd.)- 100 g masłaMasło i czekoladę rozpuszczamy w mały garnuszku do połączenia się. Następnie studzimy. Bezy kruszymy i zalewamy ostudzoną masą. Gotowy spód rozkładamy na dnie tortownicy. Chłodzimy w lodówce 20 min.Masa serowa:- 500 g serka homogenizowanego- galaretka truskawkowa- 100-150 g pokrojonych w kostkę truskawekGalaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Serek mieszamy z pokrojonymi truskawkami następnie wlewamy wystudzoną galaretkę. Całość przelewamy na bezowy spód i chłodzimy w lodówce ok. godziny przed nałożeniem kolejnej warstwy.Bita śmietana:- 500 ml śmietany 30%- 2 łyżki cukru pudru- galaretka truskawkowaGalaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy do śmietany zimną,lekko tężejącą galaretkę i mieszamy. Gotową masę wylewamy na masę serową. Odstawiamy do lodówki aby masa stężała, czekamy około 40 min przed wylaniem ostatniej części.Galaretka :- 2 truskawkowe galaretki- 200 g truskawek pokrojonych w plasterkiGalaretki rozrabiamy w 800 ml wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy w plasterki i układamy na wcześniej wylanej bitej śmietanie. Następnie wylewamy lekko stężałą galaretkę na wierzch. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez noc aby na drugi dzień ciasto było gotowe :)SMACZNEGO !