Wykonanie
Mało mnie z
Wami, ale to przez to, że niesamowicie dużo mnie we własnym życiu. Śniadania jem codziennie, i może nie w pośpiechu, ale jakoś zapominam, gdzie leży aparat. Bo ludzie, bo rozmowy, bo wspólny posiłek. Ale dzisiaj nieco spokojniej, w pustej kuchni, tak prosto i tradycyjnie, aż poczułam chęć zrobienia zdjęcia. Więc jest. Nic nowego, nic odkrywczego, ale pyszne, więc się z
Wami dzielę. Żeby o sobie przypomnieć. I o owsiance też, bo taka prosta, a proste smaki łatwo zapomnieć. Na szczęście równie łatwo sobie o nich jest też przypomnieć. I się delektować.
Przepis (jedna porcja);5 łyżek
płatków owsianych200ml
mleka1 łyżeczka
kawy rozpuszczalnej1 łyżeczka (płynnego)
miodu2 łyżki
serka homogenizowanego1 łyżka
mleczka kokosowego1 łyżeczka
wiórków kokosowychPłatki owsiane wsypać do rondelka, dosypać
kawę, dodać
miód, zalać
mlekiem, całość wymieszać i postawić na ogniu. Gotować przez około 10min, cały czas mieszając, aż owsianka będzie gęsta. W tym czasie przygotować
kokosowy serek:
serek homogenizowany wymieszać z
mleczkiem kokosowym i wiórkami. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki. Na wierzch wyłożyć
serek kokosowy. Podawać.