Wykonanie
Wiem, że jest grudzień, że wszystkim jest zimno (a mi to już w szczególności!), że o poranku najlepiej jest się porządnie rozgrzać ciepłym śniadaniem. Wiem, wiem. Ale co ja poradzę na to, że pomimo tego, jak wielkim jestem zmarzluchem, to właśnie w okresie jesienno-zimowym miewam takie dni, kiedy to ochota na zimne desery jest największa? Stwierdziłam jednak, że
lody to byłaby lekka przesada. Co innego nocna, słoczikowa owsianka. Tym bardziej, że dzisiejszy poranek jest wolny. Więc śniadanie zjadam w łóżku. Pod kołdrą. Pod kocem. Ubrana w puchatą, polarową piżamę. I
kawę mam ciepłą! Gorącą wręcz. Wiecie, tak dla równowagi.
Przepis (jedna porcja):50g
płatków owsianych Halina100g
mleczka kokosowego100ml
mleka2 łyżki
wiórków kokosowychmaliny (u mnie: mrożone)
Płatki owsiane i
wiórki kokosowe wsypać do słoiczka. Zalać
mlekiem, zakręcić słoiczek i wstrząsnąć -
płatki oraz
kokos powinny wymieszać się dobrze z
mlekiem. Otworzyć słoiczek, dodać
mleczko kokosowe, na wierzch wyłożyć
maliny. Słoiczek (otwarty!) wstawić na noc do lodówki. Rano owsianka jest gotowa.Kochani! Przypominam i jednocześnie w dalszym ciągu bardzo, bardzo, bardzo, bardzo Was proszę o wsparcie mnie oraz mojej owsianki w Finale Konkursu Kulinarny Blog Roku 2013! Głosować możecie TUTAJ, wystarczy że zalogujecie się na stronie www.kulinarni.pl za pomocą facebook'a i klikniecie "głosuj" przy PIECZONEJ
JOGURTOWO-TRUSKAWKOWEJ OWSIANCE! Oprócz tego, że przyczyniacie się do spełnienia mojego marzenia to sami macie szansę wygrać świetne nagrody - do zgarnięcia sprzęt kuchenny!