Wykonanie
Nie lubię tych szybkich czwartkowych i piątkowych poranków. To niby tylko dwa dni, ale dla mnie to zawsze wystarczająca ilość czasu, aby stęsknić się za fotografowaniem śniadań i dzieleniem się nimi tutaj na blogu, z
Wami. Na szczęście dzisiaj jest czas. Czas na leniwe przeciąganie się w łóżku, zejście do kuchni w szlafroku, wypicie
kawy w ulubionym kubku, przeglądnięcie gazety, kilkunastominutowe przeszukiwanie lodówki, szafek i spiżarni, wygłaskanie psa (sztuk jeden) i kotów (sztuk trzy). Czas na sobotę. Czas na odpoczynek, spotkania, słodkie nicnierobienie, spacer w słońcu i
kawę na
mieście.




Przepis (jedna porcja):INSPIRACJA:www.poranne.comwww.smaczniezdrowokolorowo.blogspot.com1/2szkl
płatków owsianych marki Halina1 (średnie
jajko)400ml
mleka krowiegomiód malinowy (można użyć innego)
Płatki owsiane zblendować na proszek (ma powstać "
mąka"). Dodać
jajko, odrobinę
mleka i dokładnie wymieszać, tak aby powstała dość gęsta masa. Resztę
mleka postawić na ogniu i gdy zacznie się gotować nakładać łyżką owsianą masę. Gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Przelać do miseczki, polać
miodem i podawać, jeszcze gorące. (chociaż chłodne smakuje równie dobrze)