Wykonanie
Cukinia w
jajku. Ale nie taka zwykła, o nie! Z dodatkiem
cynamonu i
masła słonecznikowego (domowego, tutaj znajdziecie na
masło przepis). Taka trochę jajecznica, ale nie do końca - ilość
cukinii znacznie przeważa nad ilością
jajka.
Masło słonecznikowe i
cynamon tworzą oryginalne doznania smakowe, w połączeniu
cukinii i
jajka - wiem, z pozoru może się to wydawać dość odważną propozycją, ale naprawdę wartą spróbowania. Moje
kubki smakowe totalnie oszalały! Mam nadzieję, że i Wy skusicie się na to danie, zróbcie to koniecznie!





Przepis (jedna porcja):1
cukinia2
jajkaszczypta
cynamonu1 łyżka
masła słonecznikowego (u mnie: domowe)
Cukinię umyć i pokroić w grubsze plastry. W miseczce roztrzepać
jajka z dodatkiem
cynamonu. Na patelnii rozgrzać jedną łyżkę
masła słonecznikowego, wrzucić plastry
cukinii, chwilkę podsmażać. Wlać masę jajeczną. Smażyć, co jakiś czas mieszając, aż do ścięcia. Gotową
cukinię w
jajku przełożyć na talerz. Podawać.