ßßß Cookit - przepis na SOBOTA ZE SPEEDCOOK'IEM: jabłkowo-orzechowy krem!

SOBOTA ZE SPEEDCOOK'IEM: jabłkowo-orzechowy krem!

nazwa

Składniki

Wykonanie

Jeśli jesteście tak wielkimi fanami orzechowych smaków, jak ja, to ten krem jest zdecydowanie dla Was! Osobiście jestem w nim zakochana. Moje kubki smakowe są w nim zakochane! Przepis na to orzechowe cudo widziałam już dawno, nie wiem, dlaczego dopiero dzisiaj go próbuję. Jednak, jak to mówią: 'lepiej późno, niż wcale'. Moja wersja orzechowego kremu wzbogacona została o naturalną słodycz jabłka, czyli mojego ulubionego owocu. Ten krem to prawdziwa śniadaniowa bomba witaminowa! I smakowa oczywiście! Dodatkowo, jeśli użyjecie mleka roślinnego, to będzie idealny do spożycia również dla osób będących na diecie wegańskiej.
/Przygotowany w Speedcook'u/
/inspiracja: www.porannie.blogspot.com/
Przepis (jedna porcja):
1/2szkl orzechów (u mnie: pekan)
250ml mleka roślinnego
1 (duże) jabłko
Orzechy zalać wodą i odstawić na noc. Rano dokładnie opłukać, oczyścić ze 'skórki', umieścic w naczyniu miksującym. Dolać mleko. Jabłko obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo, pokroić na ćwiartki i dorzucić do reszty składników. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 2 minuty. Włączyć. Gotowy krem przelać do miseczki. Podawać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2014/04/sobota-ze-speedcookiem-jabkowo.html