Wykonanie
Jeśli jesteście tak wielkimi fanami
orzechowych smaków, jak ja, to ten krem jest zdecydowanie dla Was! Osobiście jestem w nim zakochana. Moje
kubki smakowe są w nim zakochane! Przepis na to
orzechowe cudo widziałam już dawno, nie wiem, dlaczego dopiero dzisiaj go próbuję. Jednak, jak to mówią: 'lepiej późno, niż wcale'. Moja wersja
orzechowego kremu wzbogacona została o naturalną
słodycz jabłka, czyli mojego ulubionego
owocu. Ten krem to prawdziwa
śniadaniowa bomba witaminowa! I smakowa oczywiście! Dodatkowo, jeśli użyjecie
mleka roślinnego, to będzie idealny do spożycia również dla osób będących na diecie wegańskiej.
/Przygotowany w Speedcook'u//inspiracja: www.porannie.blogspot.com/Przepis (jedna porcja):1/2szkl
orzechów (u mnie: pekan)250ml
mleka roślinnego1 (duże)
jabłkoOrzechy zalać
wodą i odstawić na noc. Rano dokładnie opłukać, oczyścić ze 'skórki', umieścic w naczyniu miksującym. Dolać
mleko.
Jabłko obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo, pokroić na ćwiartki i dorzucić do reszty składników. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 2 minuty. Włączyć. Gotowy krem przelać do miseczki. Podawać.