Wykonanie
Maliny, ach
maliny! Moje pierwsze
maliny w tym roku. Jakie dobre! Uwielbiam malinowy czas. Słodkie, soczyste, czerwone kuleczki - musiały wskoczyć do śniadania! Dwa
malinowe śniadania. Dwa
puddingi. Jeden owsiany,
kawowy. Drugi
ryżowy, o smaku
wanilii. Jeden dla mnie, drugi dla mamy. Zgadniecie, który czyj?




Przepis (jedna porcja):50g
płatków owsianych150ml
mleka1 łyżeczka
kawy rozpuszczalnej1 łyżeczka
cukru trzcinowegogarść
malin+
jogurt grecki (do podania)
Płatki owsiane wymieszać z
kawą rozpuszczalną i
cukrem trzcinowym, wsypać do rondelka, zalać
mlekiem, zagotować. Trzymać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki/kokilki. Wierzch udekorować
malinami. Wstawić na noc do lodówki. Rano gotowy
pudding owsiany przełożyć delikatnie na talerz. Podawać z kleksem
jogurtu greckiego.




Przepis (jedna porcja):50g
płatków ryżowych150ml
mlekaziarenka z 1/2
laski wanilii1 łyżeczka
cukru waniliowegogarść
malin+
jogurt grecki (do podania)
Płatki ryżowe wymieszać z
cukrem trzcinowym i ziarenkami
wanilii, wsypać do rondelka, zalać
mlekiem, zagotować. Trzymać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotowe
płatki ryżowe przełożyć do miseczki/kokilki. Wierzch udekorować
malinami. Wstawić na noc do lodówki. Rano gotowy
pudding ryżowy przełożyć delikatnie na talerz. Podawać z kleksem
jogurtu greckiego.