Wykonanie
Sierpień coraz późniejszy, coraz chłodniejszy, jakby coraz mocniej tęskno mu było do września, przez co coraz bardziej jesienny. Nie przeszkadza mi to. Lubię przełom tych dwóch miesięcy, lubię obserwować i odczuwać, jak gorące lato przeistacza się powolutku w złocistą, ciepłą jesień. Może naszło mnie na takie przemyślenia przez dzisiejsze śniadanie? Wyjadam resztki zeszłorocznych
konfitur. W lodówce stał słoiczek nieco jeszcze wypełniony
śliwkowo-
cynamonową konfiturę, postanowiłam dosypać
płatków owsianych, dolać
mleka i tak oto sposobem zajadam się dzisiaj rano pyszną, nocą owsianką. Przepis na
konfiturę znajdziecie w przepisie na śniadanie, podlinkowałam. Jest bardzo smaczna, więc polecam Wam czujnie czekać na
śliwki, po czym zaopatrzyć się w ich spory zapas i zamknąć ich smak w słoikach. A później przez cały rok móc rozkoszować się ich smakiem.
Przepis (jedna porcja):100-150ml
mleka50g
płatków owsianych górskich
Halina1/3 słoiczka
konfitury śliwka-
cynamon (u mnie: domowa)
Konfiturę pozostawić na dnie słoiczka. Na
konfiturę wsypać
płatki owsiane, wlać
mleko, tak aby wypełniło cały słoiczek. Wstawić na noc do lodówki. Rano wyjąć i podawać.