Na wtorkowy poranek "niegrzeczne" śniadanie - z lekką nutką likieru kokosowego. Delikatny aromat alkoholu w postaci malibu nadaje (pieczonej) owsiance wyjątkowego charakteru i idealnie komponuje się ze słodycząananasa i mlecznym posmakiem. Aż ciężko opisać ten smak, tego trzeba po prostu spróbować.Zima powoli przestaje mi się już wprawdzie podobać, ale dzisiaj wyjątkowo znowu mnie zachwyciła. Intensywne słońce i idealna biel puszystego śniegu tworzą razem naprawę przyjemną aurę.Przepis (jedna porcja):50g płatków owsianych1/2 szklanki mleka1 białko jajka1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaananas w kawałkach3 łyżki likieru kokosowego 'malibu'Płatki owsiane zalać na noc mlekiem. Rano wymieszać z 2 łyżkami likieru kokosowego 'malibu', białkiem jajka i proszkiem do pieczenia. Wyłożyć do naczynka żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec w 200stopniach przez 20 minut. W tym czasie kawałki ananasa wymieszać z pozostałą 1 łyżką likieru kokosowego "malibu". Gotową owsiankę wyciągnąć z piekarnika i udekorować ananasem.