Wykonanie
Ciastka zrobiłam baaardzo dawno, ale zgubiłam przepis i szukałam wszędzie i udało mi się znaleźć. jak to mówią " Diabeł ogonem przykrył". Coś w tym jest. Wracając do
ciasteczek, no cóż nie są niestety z prawdziwymi
truskawkami ponieważ wtedy nie były one tak pyszne. Zastępuje je
konfitura truskawkowa co w pewien sposób to rekompensuje.Składniki:3 szklanki
mąkiłyżeczka
proszku do pieczenia1/2 kostki miękkiego
masła1/3 szklanki
cukru4
jajkakonfitura truskawkowaPrzygotowanie:
Masło pokroić na kawałki i zmiksować razem z
jajkami i
cukrem na gładką masę, Stopniowo dosypywać suche składniki.Na wyłożoną papierem blachę, wykładać
ciasteczka formując w każdym małe wgłębienie ( najlepiej za pomocą palca, jednak trzeba pamiętać aby go wcześniej zamoczyć w wodzie inaczej nic z tego nie wyjdzie). Do środka wgłębiania nakładamy
konfiturę.Pieczemy w 160 stopniach przez 40 min. Po upieczeniu wykładamy do przestygnięcia.Smacznego !