Wykonanie
Nadeszły wakacje, a wraz z nimi lenistwo. Znalazłam czas na uporządkowanie wszystkich przepisów. Dzisiaj babeczki z
czereśniami, które akurat były w domu, więc uznałam, że trzeba to wykorzystać. Oczywiście, zawsze muszę o czymś zapomnieć- tym razem o cukrze. Obyło się bez tego, ponieważ
czereśnie były dosyć słodkie :)Składniki:210g
mąki1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia3 łyżki
cukru (można pominąć)150 ml kefiru/
jogurtu naturalnego1/2 szklanki
mleka1/2 szklanki
olejujajko1 łyżka soku z limonki/cytryny
czereśnie z usuniętymi pestkamiPrzygotowanie:Tradycyjnie mieszamy mokre z mokrym i suche z suchym i łączymy ze sobą. Na koniec dodajemy
czereśnie i jeszcze raz mieszamy łyżką,Papilotki smarujemy
masłem i nakładamy do 3/4 wysokości masę. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 40 minut.Wyjmujemy i studzimy na kratce.Smacznego!