Wykonanie

Kochani, dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na pożywne i lekkostrawne śniadanie. Quinoa zawiera około 20 proc. pełnowartościowego
białka, błonnik, witaminy i
sole mineralne. Wzmacnia naszą odporność i ma dobry wpływ na pracę organizmu.
Kiwi również wspomaga odporność, reguluje ciśnienie
krwi i pracę
serca,a
pestki słonecznika zawierają witaminę A, D, E, B6, a także żelazoi potas. Taka bomba witaminowa z pewnością zaspokoi nasz głód na parę godzin :)Składniki:/1 porcja/1/2 szklanki komosy ryżowej1 szklanka
wody1,5
kiwi2 łyżki
słonecznika1 łyżka
siemienia lnianego1 łyżka
miodujogurt naturalnyPrzygotowanie:Komosę płuczemy w zimnej wodzie, a następnie przekładamy do garnka, zalewamy szklanką
wody i gotujemy około 12-15 minut, aż cała
woda się wchłonie. Po około 5 minutach dodajemy
miód i siemię. Na koniec dokładamy pokrojone w kostkę
kiwi.Całość przekładamy do miseczki i posypujemy
słonecznikiem (można go wcześniej zarumienić na suchej patelni). Całość możemy polać delikatnie
jogurtem naturalnym.Smacznego :)
