ßßß Cookit - przepis na Jogurt warstwowy na...

Jogurt warstwowy na...

nazwa

Wykonanie

No właśnie, kiedy najlepiej go zjeść? Moim zdaniem jest świetny o każdej porze, ale ja jadam takie cuda na śniadanie, czasami na kolację lub podwieczorek,ale wtedy w mniejszej wersji. Taka miska napełnia mnie niesamowicie i jest wartościowa. Pozwala na lepszą pracę naszego metabolizmu i daje dużo energii na długi czas. Dodatkowo jest idealna na takie dni, ponieważ świetnie potrafi nas ochłodzić.
Składniki: /1 duża porcja/
120g jogurtu naturalnego
3 łyżki płatków owsianych
3 łyżki płatków orkiszowych
2 łyżki otrębów żytnich
5 orzechów laskowych
1 łyżka pestek dyni
20 truskawek
cukier
Przygotowanie:
Truskawki traktujemy blenderem i dodajemy cukru. Nalewamy troszeczkę na dno miski. Następnie nakładamy warstwę jogurtu, wsypujemy płatki owsiane, orkiszowe, a następnie otręby żytnie i orzechy. Znowu kładziemy warstwę jogurtu i wylewamy resztę musu. Posypujemy uprażonymi pestkami dyni. Podajemy.
Smacznego! :)
Źródło:http://kamciss-zyciezesmakiem.blogspot.com/2013/06/jogurt-warstwowy-na.html