Wykonanie

Nowości dotarły, a więc czas na wcielenie przepisów i pomysłów w życie. Jako pierwsza wystąpi
sałatka z
kaszą kuskus. Nie sądziłam, że może być ona aż tak pożywana, ale jednak. Jest to potrawa dla osób lubiących zdrowe jedzonko, zastępuję ona wszystkie słodkości i przekąski. Jedno danie, a dostarcza nam tak wiele wartościowych witamin. Czy to nie cudowne? c:Składniki:250g
kaszy kuskus1
czerwona cebula1
marchew6 miniaturowych kolbek
kukurydzyzielony
ogórek( średniej wielkości)mała czerwona papryczka200g
sera fetaNa sos:4 łyżki
oliwy z oliwek extra virgin2 łyżki
soku z limonki1 ząbek
czosnkusól i
pieprzPrzygotowanie:Wsypać
kaszę do rondla i zalać 650 ml
wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować około 5 min. (Uważajcie aby się nie przypaliła). Po zagotowaniu wyłożyć na talerz do ostygnięcia.
Marchew,
ogórka,
cebulę i
ser feta pokroić w kostkę, a
kukurydzę w krążki. Wszystko wymieszać i dodać
kaszę.Przygotować sos, dodając do siebie wszystkie składniki i mieszając je ze sobą na jedną masę.Zalać
sałatkę sosem i wszystko ze sobą wymieszać.Można podawać od razu lub schować do lodówki i kosztować w następnym dniu c:Smacznego!

