Wykonanie

Dawno nie było u mnie sałatki, a skoro jest tak ciepło to tylko takie cuda mogłabym jeść : ) Długo nie mogłam przekonać się do
owoców morza, a szczególnie do
krewetek, ale kiedy zostałam poczęstowana takimi podsmażonymi na patelni z dodatkiem
czosnku i
natki pietruszki to nie mogłam się później im oprzeć. Coś cudownego! Taką delikatną wersję polecam każdemu kto jeszcze się do nich nie przekonał. Pamiętajcie jedynie, że należy je smażyć nie dłużej niż 4-5min, ponieważ później staną się 'gumowate' i wtedy z pewnością nie przypadną Wam do gustu.Składniki:1/2 główki
sałaty lodowejpęczek
natki pietruszki250g mrożonych
krewetek2 ząbki
czosnku1
pomarańczaparę zielonych
oliwek8
pomidorków koktajlowychPrzygotowanie:Rozmrażamy
krewetki. Odkrawamy ogonki. Na patelni rozgrzewamy
masło, wrzucamy posiekane ząbki
czosnku i delikatnie rumienimy. Następnie wrzucamy
krewetki i smażymy przez 4-5 min (nie więcej!), a na koniec posypujemy
natką pietruszki. Przekładamy na talerz i odstawiamy.
Sałatę siekamy.
Pomarańczę obieramy ze skórki, kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy.
Pomidorki i
oliwki kroimy na połówki i dodajemy do sałatki. Posypujemy wcześniej przygotowanymi
krewetkami i resztą
natki pietruszki. Podajemy.Smacznego :)
