Wykonanie

Na nowo odkrywam smaki dyni i korzystam z jej koloru, właściwości i pysznego smaku. Niedawno były muffiny, a dzisiaj
ciasteczka, które są niezwykle pulchniutkie i mięciutkie! Wykonanie zajmuje zaledwie 5 minut, pieczenie 15 minut, więc w ciągu 20 minut możemy delektować się zdrową przekąską. Koniec tego zachwalanie, przejdźmy do przepisu! :)Składniki:/inspiracja
Marta /Suche składniki:1 i 1/2 szklanka
pszennej mąki pełnoziarnistej1 łyżeczka
cynamonu1/2 łyżeczki
imbiru1/4 łyżeczki
gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki
sody1/2 łyżeczki
soliMokre składniki:1 szklanka purée z dyni1/4 szklanki
oleju1/2 szklanki
cukru trzcinowego1/2 szklanki
siemienia lnianegoPrzygotowanie:W naczyniu mieszamy wszystkie składniki suche. W drugiej misce ucieramy
olej z
cukrem. Dodajemy purée i wciąż miksujemy. Do całości stopniowo wsypujemy suche składniki i łączymy je ze sobą za pomocą drewnianej łyżki. Na koniec dosypujemy
siemię lniane.Kiedy składniki się połączą formujemy z masy małe kuleczki, delikatnie spłaszczamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.Smacznego :)

