Wykonanie
Chętnie podzieliłabym się z
Wami moimi przemyśleniami na temat tego co się obecnie dzieje, ale niestety brakuje na to czasu. Przydałaby się dodatkowo godzina lub nawet dwie. Czami myślę, że może to
wina mojego niezorganizowania? Jednak takie sytuacje nie miały nigdy u mnie miejsca...

Zostawiam Was z pysznymi
ciasteczkami i (ostatnimi?) świeżymi
malinkami :)Składniki:0,5 szklanki
mąki ryżowej0,5 szklanki
mąki pełnoziarnistej1/2 szklanki
otrębów owsianych3 łyżki
brązowego cukru2 łyżki
miodumniej niż 3/4 kostki miękkiego
masła1
jajko3/4 łyżeczki
proszku do pieczenia200g łuskanego
słonecznika1/2 szklanki
malinPrzygotowanie:
Masło kroimy w kostkę i łączymy z
cukrem i
miodem. Dodajemy
jajko. Ciągle ucierając dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy, aż całkowicie się połączą. Na sam koniec wsypujemy opłukane
maliny i delikatnie łączymy za pomocą łyżki.Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Z
ciastek formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy.Wkładamy do nagrzanego na 180stopni piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut lub do momentu zarumienienia.Po upieczeniu przekładamy na kratkę lub deskę, żeby całkowicie wystygły. Podajemy oprószone
cukrem pudrem.Smacznego :)


