Wykonanie

Jakiś czas temu zostałam poczęstowana nietypowymi
ciasteczkami. Skoro było to coś innego, to natychmiast poprosiłam o przepis. Dostałam go od koleżanki z klasy, która nie może spożywać glutenu, więc stąd w nich ta niezwykłość. Oczywiście, moja wersja nie jest w 100% bezglutenowa, ponieważ nie posiadam odpowiedniego bezglutenowego
proszku do pieczenia, ale wydaje mi się, że sens przepisu jest zachowany :)Składniki:1 paczka kleiku
ryżowego dla dzieci bez dodatków3
jajka180g miękkiego
masła1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1/3 szklanki
brązowego cukru4 czubate łyżki wiórek
kokosowych4 czubate łyżki
sezamuulubiony
dżem na nadzieniePrzygotowanie:W misce ucieramy na gładką masę:
masło,
cukier,
jajka. Dodajemy resztę składników.Formujemy
ciasteczka wielkości
orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy, robimy wgłębienie i nakładamy
dżem (niekoniecznie).Pieczemy w 180 stopniach przez 30-40 minut, aż
ciasteczka się zarumienią.Smacznego :)
