Wykonanie

Apetyczna,
winna i kolorowa surówka z mieszanych sałatek z dodatkiem
marchewki i
pomarańczy.Można podawać ja jako przystawkę,ale może też stanowić samodzielne danie np.na kolację wraz z ulubionym dodatkiem.Składniki:mix różnych sałatek/wybór dowolny/mała
marchewka1
pomarańcza2 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
octu balsamicznego2 łyżki soku z
pomarańczypłatki migdałowe do posypania
sólpieprz do smakuWykonanie:Sałatki dokładnie umyć,osuszyć/najlepiej przy pomocy wirówki/"poszarpać "na drobne kawałki.
Marchewkę obrać pokroić e cienkie plastry/np.przy pomocy "obieraka" do warzyw/Połówkę
pomarańczy podzielić na cząstki,a z drugiej połówki wycisnąć sok.Sałatki,
marchew,
pomarańczę połączyć razem w misce,doprawić
solą i
pieprzem w/g smaku.Z
oliwy i
soku pomarańczowego zrobić sos,polać nim
sałatkę,wymieszać.Na koniec skropić wszystkie składniki
octem balsamicznym,posypać
płatkami migdałowymi.