ßßß
Niezwykle lekkie ciasto, nie za słodkie, puszyste a do tego ciekawie wyglądające. Robi się je łatwo i dość szybko, bo nie trzeba piec spodu. Na pewno będzie doskonałe na przyjęcia, zwłaszcza dla dzieci.*foremka 24*24 cmSkładniki: na spód:16 herbatnikówok. 24 sztuki małych ciepłych lodów (użyłam w różnokolorowych polewach- tzw. pocałunki piankowe) na piankę kokosową:200 g białej czekolady2 galaretki cytrynowe2 opakowania śnieżki350 ml mleka150 g kokosu na wierzch:300 ml śmietanki kremówki1 opakowanie śmietan-fixu1 łyżka cukru pudru2-3 łyżki kokosuBlaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć herbatniki. Na nich poukładać ciepłe lody. Galaretki rozpuścić w 400 ml wody, wystudzić. Do miseczki wlać 50 ml gorącego mleka, wrzucić połamaną czekoladę i rozpuścić. Śnieżki ubić w 300 ml mocno schłodzonego mleka. Do śnieżek dodać czekoladę, galaretki i kokos, wymieszać, przelać do foremki kiedy masa zacznie tężeć. Odstawić w chłodne miejsce. Kiedy całkiem stężeje kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Wyłożyć na ciasto, wyrównać i posypać kokosem. Schłodzić.