Wykonanie
![](/Data/Images/martawkuchni.blog.pl\2013_slash_04_slash_03_slash_ciasto-3-bit/l/-892593580.jpg)
Składniki:Krem budyniowy:2 budynie¾ litra
mleka 3,2%250 g miękkiego
masła śmietankowego½ szklanki
cukru pudru1
cukier waniliowyBita śmietana:500 ml
śmietany 30%2
śmietan fixy3 łyżki
cukru pudruDodatkowo:8 paczek
herbatników petit beurre (o maślanym posmaku)1 puszka gotowej masy krówkowej1
mleczna czekoladaWykonanie:Przygotowujemy krem budyniowy. Gotujemy
budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Budyń musi być gęsty dlatego zamiast w litrze
mleka gotujemy go w ¾ litra.
Budyń cały czas energicznie mieszamy aby się nie przypalił. Po ugotowaniu dobrze go studzimy, musi być zimny. Miękkie
masło śmietankowe wkładamy do miski razem z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu powstania białego kremu. Dodajemy stopniowo
budyń, cały czas miksując. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
![](/Data/Images/martawkuchni.blog.pl\2013_slash_04_slash_03_slash_ciasto-3-bit/l/-639427555.jpg)
Przygotowujemy
bitą śmietanę.
Śmietanę ubijamy do momentu aż zgęstnieje, dodajemy
cukier puder i
śmietan fixy. Miksujemy tak długo aż
śmietana będzie bardzo gęsta.Na blaszkę o wymiarach 25×35 układamy
herbatniki, wykładamy masę
krówkową, na to układamy
herbatniki, wykładamy krem budyniowy, przykrywamy
herbatnikami i na nie wykładamy
bitą śmietanę.
Czekoladę ścieramy i posypujemy wierzch ciasta. Wstawiamy ciasto w chłodne miejsce przed spożyciem, aby ciasto stężało. Najlepiej jest pozostawić je w lodówce na całą noc, wtedy
herbatniki zmiękną.