ßßß
Cookit - przepis na Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: batony mleczno- bakaliowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: batony mleczno- bakaliowe
Składniki
Mleczna
Bakalie
Margaryna
Mleko w proszku
Cukier
Woda
Czekolada gorzka
Herbatniki
Wafle
Wykonanie
batony
mleczno
-
bakaliowe
Składniki:200 g
margaryny
20 dag
mleka w proszku
3/4 szklanki
cukru
1/2 szklanki
wody
1 tabliczka
gorzkiej czekolady
100 g pokruszonych
herbatników
150 g
bakalii
wafle
Wodę
z
cukrem
zagotować, dodac pokruszoną
czekoladę
, rozpuścić. Dodać
masło
i gotować kilka minut. Zdjąć z ognia, dodać przesiane
mleko w proszku
. Mieszać, gdy zacznie gęstnieć dodać
bakalie
i
herbatniki
. Przekładać
wafle
. Przyłożyć czymś cięzkim i schłodzic w lodówce około 3 godziny.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2012/08/batony-mleczno-bakaliowe.html
Przepisy powiązane
CZEKOLADA DOMOWA
Czekoladki
Blok czekoladowy z solonymi orzeszkami ziemnymi
Przepis na blok czekoladowy z dodatkiem pianek marshmallow
Blok czekoladowy z bakaliami po studencku
Składniki powiązane (0)