ßßß Cookit - przepis na Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: batony mleczno- bakaliowe

Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: batony mleczno- bakaliowe

nazwa

Wykonanie

batony mleczno- bakaliowe
Składniki:
200 g margaryny
20 dag mleka w proszku
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
1 tabliczka gorzkiej czekolady
100 g pokruszonych herbatników
150 g bakalii
wafle
Wodę z cukrem zagotować, dodac pokruszoną czekoladę, rozpuścić. Dodać masło i gotować kilka minut. Zdjąć z ognia, dodać przesiane mleko w proszku. Mieszać, gdy zacznie gęstnieć dodać bakalie i herbatniki. Przekładać wafle. Przyłożyć czymś cięzkim i schłodzic w lodówce około 3 godziny.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2012/08/batony-mleczno-bakaliowe.html