Wykonanie
Ostatnio na blogu było dużo słodkości więc teraz mam coś dla mięsożerców. Porządny kawał
wieprzowinki, miękki i soczysty, dobrze doprawiony.Składniki:1 kg karczku wieprzowego bez kości2 ząbki
czosnku2 łyżeczki
przyprawy do grilla Master Cookłyżeczka
ziół prowansalskichpieprz kolorowy2 łyżeczki
papryki słodkiej w proszkuodrobina
chilli2 łyżki
olejusól do smaku
Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z
olejem i wszystkimi
przyprawami.
Mięso opłukać, pokroić w niezbyt grube plastry. Natrzeć
mieszanką przypraw, przełożyć do miski i szczelnie zamknąć. Odstawić do lodówki na dzień lub nawet dwa. Zamarynowane
mięso ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i piec na grillu obracając co jakiś czas.
Mięso zamarynowałam w przyprawach, które w ramach testowania dostałam od firmy Master Cook. Bardzo przypadły mi do gustu, zwłaszcza to, że są dostępne w dużych opakowaniach, które cenowo bardzo się opłacają.Możecie je kupić tutaj: www.przyprawypremium.pl