ßßß
Ostatnio pojawia się tu dużo sałatek, bo bardzo je lubimy i są świetne na przyjęcia. Dawno nie robiłam nic z tortellini, dziś nieplanowanie je kupiłam i przerobiłam na sałatkę, dodając to co akurat miałam w lodówce.Składniki:szklanka tortellini z grzybami200 g pieczarekkilka rzodkiewek3 ogórki konserwowe1/2 puszki kukurydzy1/2 czerwonej cebuliczerwona papryka3 łyżki majonezusólkilka kropel soku z cytrynyTortellini wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około kwadransa. Paprykę i ogórki pokroić w dużą kostkę, cebulę posiekać, kukurydzę odsączyć. Pieczarki ugotować w wodzie z solą i sokiem z cytryny. Wystudzić i pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem.